Regisseur

Wendy heeft tijdens haar afstuderen ontdekt dat ze het liefst voorstellingen maakt met mensen die geen acteur zijn. Met mensen voor wie het zelfs helemaal niet vanzelfsprekend is om te acteren of musiceren. Tijdens deze processen ontstaan de mooiste momenten en verrassingen. Zo maakte ze haar afstudeervoorstelling samen met Maarten van den Broek, de straatkrantverkoper bij metrohalte Beurs in Rotterdam. Iedereen in Rotterdam wist wie deze man was. Maar wie was deze man echt? Wat was zijn verhaal? Wendy vroeg het hem en dit resulteerde in een voorstelling waarin Maarten de hoofdrol speelde en het publiek liet lachen door zijn briljante timing in het vertellen en iedereen ontroerde door zijn minutenlange stilte waarbij het publiek een kijkje kreeg in zijn ziel.

Alle projecten start ze vanuit een maatschappelijk oogpunt. De thema’s van haar voorstellingen dragen een maatschappelijke noodzaak in zich of de doelgroepen dragen hiertoe bij. En hierin zoekt ze altijd naar de balans tussen maatschappelijk geëngageerd en artistiek einddoel.

Wendy werkte samen met:

Penitentiaire inrichting Krimpen a/d IJssel, Dak- en thuislozenopvang NAS, Bouman GGZ (instelling voor verslavingszorg), Gemeente Capelle aan den IJssel (jongerenprojecten), Exodus Nederland (instelling voor ex gedetineerden), De Vijverhof Capelle (wooninstelling voor ouderen), Taaloffensief Rotterdam, Merlijn Twaalfhoven, Stichting Edukans (stichting voor onderwijs in ontwikkelingslanden) en Stichting Bootvluchteling