Ik wil maatschappelijk geëngageerde verhalen vertellen in muziek, theater en beeld.

Wendy Hoogendijk (1987) is een Rotterdamse theatermaker, presentatrice en zangeres. Haar studie muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en regie aan de Toneelacademie Maastricht maken haar tot veelzijdige verhalenverteller. Wendy’s projecten zijn maatschappelijk geëngageerd.  Ze maakt theater met kwetsbare doelgroepen, spreekt/zingt op congressen als dagvoorzitter, speelt haar solovoorstelling Radiostilte en maakt nummers op maat. Ook coacht ze anderen in het spreken voor publiek en heeft ze haar eigen programma op Rijnmond; ‘Effe R-uit’. De verschillende vormen waarin storytelling centraal staat, is voor haar de perfecte combinatie.

Na haar afstuderen aan de Toneelacademie in 2012 stond Wendy met haar eerste programma in de halve finale van cabaretfestival Cameretten. Enkele woorden uit het juryrapport: “Een temperamentvolle dame, energiek, tekstueel interessant en een aangename zangstem”.
Tegelijkertijd ontdekte ze haar interesse in het maken van theater met kwetsbare doelgroepen.

Op dit moment speelt Wendy haar tweede solovoorstelling Radiostilte. Een voorstelling over leven en dood, gemis en veerkracht.
Cultuurpodium schreef: ”De juiste balans tussen zwaar en licht maakt de voorstelling zeer de moeite waard.” De voorstelling is geregisseerd door Floris van Delft en Wendy werd gecoacht door Paul de Leeuw.

Ook is Wendy werkzaam als (zingende) dagvoorzitter. Hierin vallen maatschappelijke thema’s en theater/muziek vaak mooi samen. Door middel van muziek vindt Wendy een andere vorm om onderwerpen voelbaar te maken of op een lichtere manier bespreekbaar te maken. Ze werkte samen met hospice IJsseloever voor het symposium over palliatieve zorg. Ze opende ze het expertisecentrum KIND, een samenwerking tussen Exodus Nederland en Avans Hogeschool, presenteerde de Kunstbende en meerdere concerten in samenwerking met Nick en Simon voor Stichting Edukans; onderwijs in ontwikkelingslanden.

Wendy was in 2019/2020 te zien in de theaters met Beer de Musical, in de hommage aan Toon Hermans, (altijd zal ik van je houden) en speelt ze samen met zanger Guus Bok Rondje Rotterdam, een ludieke theatershow in een rijdende bus door Rotterdam!

Als regisseur maakte Wendy verschillende voorstellingen met kwetsbare doelgroepen. Ze werkte samen met de penitentiaire inrichting Krimpen a/d IJssel, de dak- en thuislozenopvang NAS, Bouman GGZ (instelling voor verslavingszorg) Exodus Nederland (instelling voor ex gedetineerden) en Stichting Bootvluchteling.

Wendy is tot slot werkzaam als sprekerscoach. Ze coacht in het ontspannen  spreken voor publiek en presenteren met impact.

Meer informatie

Actrice | Zangeres

(TV) Presentatrice | Dagvoorzitter

Sprekerscoach

Regisseur