Radiostilte – de voorstelling

Radiostilte is muziektheater en gaat over de achtbaan die rouwen heet. Over het ongemak daaromheen. Maar bovenal over liefde, humor en veerkracht. De voorstelling vertelt het verhaal van een studente die plotseling nabestaande is.

In 2018 ging Radiostilte in première in het Isala Theater en is op dit moment door het land te zien en te boeken door theaters, organisaties en bestuursorganen. Radiostilte is inzetbaar als training en speelde o.a. voor Slachtofferhulp Nederland, Politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie, Ministerie van Justitie en Veiligheid.

En nieuws! Binnenkort zijn de nummers van ‘Radiostilte’ te beluisteren op Spotify!
Voor boekingen neem contact op.

Advies Paul de Leeuw – Muziek Freek Dicke – Regie Floris van Delft & Wieke ten Cate

Anderen over Radiostilte

Over het verlies van je vader door een verkeersongeval. Theatermaakster Wendy Hoogendijk maakt diepe indruk met Radiostilte. Ook luchtig, dus hartverwarmend.

Tim Overdiek / schrijver ‘Tranen van liefde’ en 'Als de man verliest'

Deze voorstelling is briljant. Iedereen moet dit zien.

Olaf Rogier / Operationeel expert Verkeerspolitie eenheid Rotterdam

Dankjewel dat ik deze avond met jou mocht beleven. Genoeg stof om na te denken.

Werknemer politie eenheid Rotterdam

Wat een bijzondere ode aan je vader, knap gedaan! Succes met het harten veroveren in de personenschade wereld.

Maarten Tromp / Letselschadeadvocaat

Toffe, theatrale en verrassende show. Fijn het absurde van de dood neergezet.

Tom Montfrooy / Comedian

Ik vond je voorstelling aangrijpend, mooi, ontroerend en verrassend grappig en zo herkenbaar. Het was ook mijn verhaal.

Bezoeker

Je liedjes zijn mooie kleine verhaaltjes en openen nieuwe perspectieven. Je houdt mij als toeschouwer een spiegel voor hoe om te gaan met een onderwerp wat zo bij het leven hoort maar wat je misschien wel liever op afstand houdt.

Bezoeker

Heel makkelijk stapt ze door haar stemgebruik en ‘n beweging van de ene in de andere rol. Haar spel is zo overtuigend dat je er als toeschouwer in mee gaat. De gesprekken via het radioprogramma zijn ongemakkelijk. Want praten over de dood is ongemakkelijk. Ze voert die gesprekken met een lichte touch en niet onbelangrijk met humor.

Cultuurpodium.nl

Dat Wendy meer is dan een zangeres bleek uit de verbindende teksten die ze tussen de nummers van haar cd door bracht. Hier ontpopte ze zich als een ware kritische kleinkunstenares. En dat ik niet de enige was die geraakt was door de nummers van Wendy Hoogendijk, bleek wel uit de staande ovatie die zij en haar band kregen!

Written in music.nl

Radiostilte als training

Radiostilte speelt op dit moment o.a. voor Slachtofferhulp Nederland, Politie, het Openbaar Ministerie, Ministerie van Justitie en Veiligheid, SSR, Achmea en Yarden. De voorstelling duurt vijf kwartier en kan gespeeld worden in het theater en op locatie. Ook kan de voorstelling live worden begeleid door muzikanten. Wendy neemt haar publiek mee in haar persoonlijke en de universele reis die rouw heet. De voorstelling is mede door de lichtheid en het maatschappelijke thema zeer geschikt als training. In overleg kan er een nagesprek plaatsvinden.


Het Openbaar Ministerie over Radiostilte: 
”Radiostilte is ontzettend inspirerend. Ondanks het zware thema speelt Wendy Hoogendijk de scenes op een lichte manier en met humor en dat maakt het erg toegankelijk en soms ook confronterend voor professionals in de strafketen.”

Recensies en interviews

Written in Music
Albumpresentatie Wendy Hoogendijk ontroerend en feestelijk
Cultuurpodium
Radiostilte. Lichte toon in aangrijpende solo voorstelling Wendy Hoogendijk over de kwetsbaarheid van het leven.
Curamortuorum
Hoe giet je zoiets zwaars in de luchtige theatervorm?
Fonds Slachtofferhulp
Ode aan mijn vader en zijn humor
Maarten Tromp Advocaten
Een zwaar onderwerp, maar ludiek en luchtig gebracht