Maatschappij en theater/muziek

Bekijk hier een aantal voorbeelden van projecten die Wendy heeft geïnitieerd of met veel plezier aan mee heeft gewerkt.

Theaterspektakel met 120 Maassluizers

PAS HALVERWEGE

Theaterspektakel Pas Halverwege is een locatievoorstelling voor en door Maassluizers.

Het is een voorstelling waarin grote, historische verhalen worden vermengd met persoonlijke, hedendaagse anekdotes die allemaal één verbindende factor hebben: het water van de Nieuwe Waterweg, en in Maassluis ’t Scheur.
De voorstelling speelde het laatste weekend van juni 2022 ter viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

Wendy had de regie over dit spektakel met 120 Maassluizers. Berneja Voskamp schreef het script, Ellen van den Berg had de muzikale leiding en Megan de Vries deed de choreografie.

Videoslip met senioren uit Capelle aan den IJssel

SAMEN ZIJN

Tijdens de eerste lockdown maakte Wendy samen met filmmaker Rens Bok en Stichting Sonrisa de videoclip ‘Samen zijn’ naar het nummer van Willeke Alberti. De video ging viral op social media en ook Willeke Alberti sprak lovende woorden uit over de 80 plussers in de clip.

Theatervoorstelling

Lang en Gelukkig

In 2019 regisseerde Wendy de theatervoorstelling ‘Lang en Gelukkig’ met senioren uit Capelle aan den IJssel. Samen met schrijfster en fotograaf Eva Benders organiseerde ze daarnaast een foto- en verhalen expositie in winkelcentrum De Koperwiek. De voorstelling speelde in het Isala Theater en werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Sonrisa.

Jeugdtheaterhuis

BEER de musical

In 2019/2020 speelde Wendy naast Oscar Aerts en Fabian Jansen één van de hoofdrollen in Beer de musical, geproduceerd door het Jeugdtheaterhuis. De cast bestond uit dertig getalenteerde spelers van het Jeugdtheaterhuis en de voorstelling kreeg een landelijke tour. Beer werd geregisseerd door Theo Ham. Extra bijzonder voor Wendy aangezien zij haar eerste stappen heeft gezet als 14 jarig meisje bij hetzelfde Jeugdtheaterhuis.

Solovoorstelling

Radiostilte voor Openbaar Ministerie

In 2018/2019 speelde Wendy haar solovoorstelling Radiostilte voor alle parketten van het Openbaar Ministerie, prachtige samenwerking. De voorstelling werd gespeeld als training. Het geeft een inkijkje in een verhaal achter een dossier. Na elke voorstelling vond een nagesprek plaatst over slachtofferbejegening en het grijze gebied tussen professionaliteit versus empathie. De voorstelling speelde zowel in het theater als in zittingszalen.

Theaterconcert

Hommage aan Toon Hermans

In 2019/2020 speelde Wendy in de hommage aan Toon Hermans, geproduceerd door Maurice Hermans. De band, Maurice en Sanne Gloria Verboom en Wendy staken bekende en onbekende nummers van Toon Hermans in een nieuw jasje.  De voorstelling speelde in Nederland en België en zal weer op tour gaan na versoepelingen vanuit de overheid.

Theater in rijdende bus i.s.m. Guus Bok

Rondje Rotterdam

Ludieke stadstour door Rotterdam

Zing mee met Rondje Rotterdam ‘Sing-a-long’, met Rotterdamse zangers/entertainers Guus Bok, Wendy Hoogendijk. Dit Rondje Rotterdam is een muzikale reis door Rotterdam waar we met elkaar de allergrootste (Rotterdamse) hits meebrullen.

Een muzikale reis

Voordat wij op reis gaan door de stad met onze echte Rotterdamse sfeermakers, nemen we de juiste houding aan, halen diep adem, ontspannen de kaken en smeren de stem op “Rotterdamse wijze”!

Ga mee met familie, vrienden of collega’s en geniet van aanstekelijke (Rotterdamse) meezingers met op de achtergrond het mooiste decor van Nederland. Leer Rotterdam kennen op een geheel andere manier, onder leiding van ras entertainers. Onderweg hebben we een tussenstop bij oer Rotterdamse locaties voor een hapje en een drankje.

Theaterconcert

In New York met Podium Islemunda

In 2018 mocht Wendy samen met de samengestelde band, de Islemunda Session band een theaterconcert geven in New York. In een week tijd werd er samen met muzikanten van het Pregones Theatre in Brooklin gewerkt aan het éénmalige concert. Een cross over van theater, culturen en muziek. De try-out vond plaats in Podium Isemunda te Rotterdam.

Video regie

Schoolmaatjes | Stichting Edukans

In 2018 maakte Wendy samen met filmmaker Ward Hopstaken verschillende korte video’s in Ghana voor het project Schoolmaatjes van stichting Edukans, een stichting die zich inzet voor onderwijs in ontwikkelingslanden.

Theatervoorstelling met de Nico Adriaans Stichting

Romeo & Claudia

In 2018 maakte Wendy een voorstelling over de liefde met bezoekers van de dag-en nachtopvang in Rotterdam. Dit deed ze in samenwerking met schrijfster en fotograaf Eva Benders. De voorstelling speelde in Studio de Bakkerij en in Podium Islemunda. Samen met de spelers zochten Wendy en Eva naar de betekenis van liefde. Shakespeare’s Romeo en Julia vormde de rode draad en werd afgewisseld met eigen verhalen van de spelers.

Documentaire i.s.m. Stichting Bootvluchteling

Talent & Veerkracht in kamp Moria

In opdracht van Stichting Bootvluchteling is Wendy samen met filmmaker Ward Hopstaken in mei 2017 afgereisd naar Lesbos voor een bijzonder filmproject. Hier maakten ze drie portretvideo’s van vluchtelingen met een bijzonder talent. Zo interviewden en filmden ze een Iraanse voetballer, een zanger uit Ethiopië en een kunstenares uit Syrië. Wendy en Ward willen op deze manier het verhaal achter de vluchteling vertellen en de passie en veerkracht van hen vastleggen op beeld. De video’s zijn te zien op de website van Stichting Bootvluchteling. Bekijk hier het portret van Wafa.

Presentatie

Edukans Schoenmaatjes

Wendy was van 2012 tot 2017 het gezicht van Edukans Schoenmaatjes. Ze presenteerde het Schoenmaatjesjournaal voor leerlingen in het basisonderwijs en presenteerde verschillende concerten met Nick en Simon.

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Onderwijs is zoveel meer dan leren schrijven en rekenen. Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. En krijgen leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau.

Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

 

Theatervoorstelling i.s.m. Nico Adriaans Stichting

Mijn Rotterdam

Theatervoorstelling over Rotterdam met de dak- en thuislozenopvang NAS

Maak op een nieuwe manier kennis met Rotterdam en ga met de bezoekers van de dak- en thuislozenopvang NAS mee op ontdekkingstocht. 

In 2014 regisseerde Wendy samen met Annerieke Hofland ‘Mijn Rotterdam’. De voorstelling speelde in de nieuwe Banier te Rotterdam.

Regie: Wendy Hoogendijk
Interviews/dramaturgie: Annerieke Hofland
Tekst: Wendy, Annerieke en spelers
Spelers: Peter, Clif, Petra, Isaura, Jose, Ahmet, Martin en Andy
Techniek: Arlindo Dos Santos
Met dank aan: De Nico Adriaans Stichting en al haar vrijwilligers. De nieuwe Banier Rotterdam. Cultuurscout Rotterdam Noord.

 

Solovoorstelling

Over mannen

Wendy’s eerste solovoorstelling Over mannen leverde haar een halve finaleplek op bij Cabaretfestival Cameretten. Enkele woorden uit het juryrapport: ”Een temperamentvolle dame, energiek, tekstueel interessant en een aangename zangstem.”

Theatervoorstelling

Gerard & Joop
(wachten op Godot)

Theatervoorstelling i.s.m. cliënten van Bouman GGZ, een instelling voor verslavingszorg in de regio Rotterdam

Gerard, Joop, Peter en Jan duiken in de bekende toneeltekst van de Ierse schrijver Samuel Beckett. Terwijl ze wachten op Godot in een verlaten café, zingen de vier mannen vijfstemmig over liefde, maken ze de boom voor innerlijke balans, en filosoferen ze over de zin van het bestaan.
Offroad Theater – Onderdeel van Witte de With Festival 2014

Met dank aan:
Bouman GGZ Festival De wereld van het Witte de Withkwartier In de ban van de Baan Partycentrum Koos van der Bilt Cultuurscout Rotterdam Centrum en
Daan Kemp

Theatervoorstelling i.s.m. Nico Adriaans Sticting

Jozef & Petra

De eerste voorstelling die Wendy regisseerde met de dag- en nachtopvang was Jozef en Petra. Samen met dramaturge Annerieke Hofland en de spelers gingen ze op zoek naar het ware kersrgevoel. Ook vond er in de weken rondom de voorstellingen een expositie plaats in Studio de Bakkerij rondom het thema ’thuis’. De voorstelling was het resultaat van theaterimprovisaties, interviews met de spelers, zelfgeschreven teksten van de spelers en jamsessies door de band.