Skip to main content
Nieuws

Regie Stadsspektakel Maassluis

By 10 mei 2022No Comments

Ik kondig graag een heel tof project aan waar ik al een aantal weken aan werk. Twintig spelers, dertig dansers, een orkest en een enorm koor spelen de locatievoorstelling ‘Pas Halverwege’ ter viering van het 150 jarige bestaan van de Nieuwe Waterweg. En ik mag de regie op me nemen.

Het is het laatste weekend van juni en een zinderende zomerdag. De tribune op Schanseiland loopt vol met nieuwsgierige bezoekers aan het spektakel. Het orkest is gestemd, de dansers strekken hun tenen en de spelers staan klaar in de coulissen om te schitteren op het podium. Klaar om te starten!

Theaterspektakel Pas Halverwege is een locatievoorstelling voor en door Maassluizers.

Het is een voorstelling waarin grote, historische verhalen worden vermengd met persoonlijke, hedendaagse anekdotes die allemaal één verbindende factor hebben: het water van de Nieuwe Waterweg, en in Maassluis ’t Scheur.

De Nieuwe Waterweg heeft gezorgd voor groei en voor verwoesting, met de kade als tribune van aankomst en afscheid van de schepen en haar bemanning. Laat je tijdens de voorstellingen verwonderen door theater, dans en muziek en beleef de verhalen van de inwoners van Maassluis en de Nieuwe Waterweg die over het water van Maassluis galmen.

Achtergrondinformatie

Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’ is door de Co-Creatieraad Theater Koningshof uit Maassluis opgezet om het 150-jarig jubileum van de Nieuwe Waterweg te vieren.

De naam ‘Pas Halverwege’ is ontstaan door de eerste boten die in 1872 over de Nieuwe Waterweg voeren. Het was een hele omweg met een hoop gedoe om vanuit Rotterdam via het Brouwershavense Gat de zee te bereiken. Er werd dan ook gezegd dat de schepen die varend vanuit New York naar Rotterdam in Het Kanaal aankwamen, pas halverwege waren.

‘Pas Halverwege’ is een theaterspektakel waarin de persoonlijke verhalen en ervaringen van Maassluizers met het water als vertrek- en uitgangspunt worden genomen. Ze delen hun bijzondere relatie met het water en brengen hun persoonlijke ervaringen in dans, muziek, tekst en theater tot uiting, maar ook in stunts, sportieve prestaties of een vlootoptocht.

Ze ontmoeten elkaar daar aan het water in een groots buitenspektakel. Een feestelijk gebeuren waar we zo’n behoefte aan hebben: iets om naar uit te zien.

Het unieke theaterspektakel vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. In de tussenliggende periode wordt hard gewerkt aan het voorbereiden van het spektakel onder begeleiding van het artistieke team. Dit team bestaat uit regisseur Wendy Hoogendijk, toneelschrijver Berneja Voskamp, muzikaal leider Ellen van den Berg en choreograaf Megan de Vries.

Meer informatie en kaartjes